Railay Beach

Detta är en av världens vackraste platser, Railay Beach har imponerande bergsformationer som reser sig som en skyddande vägg runt dom två stränderna på varsin sida om udden. Railay Beach är med hjälp av bergen och klipporna isolerat från resten av fastlandet, därför måste man åka båt för att komma hit. Många som besöker Railay Beach väljer att bo i intilliggande Ao Nang och bara göra ett besök över dagen. Många som bor på Railay Beach väljer att klättra på bergsformationerna, klättring är populärt här.

I området finns över 700 klätterväggar i alla svårighetsgrader, här finns allt för nybörjaren till den riktigt extrema klättraren. En snorkeltur till den intilliggande ön Chicken Island rekommenderas. På baksidan av Railay Beach finns en strand som heter Phra Nang Beach, en av världens vackraste stränder.

Det finns hotellalternativ i alla prisklasser på Railey Beach, oftast är dom en bit bort från huvudstaden något billigare. Railay each kan vara relativt dyrt i jämförelse med övriga Thailand.

Det är ganska lätt att ta sig till Railay Beach. Från Krabi, dit man kan flyga antingen från Sverige eller med inrikesflyg, kan man ta buss eller taxi till Ao Nang. Från Phuket tar det ca 2 timmar till Ao Nang. Om man tar flyg till Thailand och Bangkok går det att åka buss eller tåg. Buss från Bangkok tar runt 15 timmar. Från stranden i Ao Nang tar man en longtail-båt runt udden till Railay Beach, en resa på runt 10 minuter.

Comments are closed.