Pattaya

Under vietnamkriget upptäcktes Pattaya av amerikanska soldater. Från början var Pattaya en fiskeby, men under soldaternas permissioner kom dom till Pattaya och bidrog till att en stad växte upp av turismen. Prostitution var länge ett stort problem i Pattaya, dock minskade detta under 1990-talet när orten började få dåligt rykte. Dock är prostitutionen nu inte mer utbredd än i dom andra större turistorterna, detta tack vare myndigheternas hårdare tag.

Pattaya ligger ca 15 mil sydost om Bangkok, stadens främsta kännetecken är den 4 kilometer långa sandstranden i kombination med hotellkomplex, restauranger  barer och höghus. Pattaya är en av dom absolut mest populära och välbesökta turistorterna i Thailand, detta är ett resultat av bra bad, ett stort nöjesurval samt att det erbjuds många aktiviteter från ortens arrangörer  Allt från havsfiske och vattenskidåkning till golf och skjutbanor erbjuds. I Pattaya finns en svensk restaurang som heter Scandalic, där finns bl.a. svensk tv om man är intresserad av det.

I Siambukten utanför Pattaya finns ett par populära öar, bl.a. Koh Sak och Koh Lan. Ca 10 min från Pattaya med kollektivtaxi, s.k. Songthaew, ligger Jomtien Beach. Det kostar ca 20 baht/person. Det är en folktät strand men anses som något bättre än den i Pattaya och är mer populär bland barnfamiljer. Stranden i Pattaya relativt ganska kort och brant.

Buss till Pattaya går många gånger per dag från Ekamai som är Bangkoks östra bussterminal, från Mo Chit som är Bangkoks Norra bussterminal  från Kaoh San Road eller från Bangkok flygplats. Det går även bra att åka tåg till Pattaya från Bangkoks centralstation, Hualampong.

Comments are closed.