Phuket

Ön, provinsen och staden har alla samma namn, Phuket. Hit anländer en stor mängd turister varje år. Patong, Karon och Kata på västkusten är mest populära och även mest exploaterade. Dessa te orter är egentligen väldigt långt från det genuint thailändska, det påminner många gånger om turistorter i Sydeuropa. Om man vill till en lugnare ort rekommenderas Nai Harn på Phukets södra del eller Mai Kao Beach där havssköldpaddorna kommer upp på stranden och lägger sina ägg under perioden från november till februari.

Stranden i Patong är långgrund och fylld med folk och solstolar, längs den 3 km långa sandstranden finns en mängd hotell och ett par höghus. Nöjesutbudet i Patong är stort. Shoppingmöjligheterna är många.

Liksom Patong är Bang Tao, Karon och Kata mycket populära bland charterturister. Vill man ha lugn och ro bör man välja andra mindre stränder och orter. Utbudet av aktiviteter som t.ex. jetskis och skärmflygning är stort.

Nai Harn Beach, Surin Beach, Rawai Beach, Freedom Beach är en vacker strand mellan Patong och Karon, Kamala Beach, Nai Yang Beach som ligger nära flygplatsen och där även havssköldpaddor ibland lägger sina ägg, Ao Sane Beach är en liten strand med ett fint hotell i djungelkanten, Nui Beach är en lugn strand som är befriad från jetskis etc.

Flyg till Bangkok eller Phuket går dagligen, inrikesflyg till Phuket går flera gånger om dagen från Bangkok.

Comments are closed.