Koh Phangan

Många som besöker Koh Pangan har fullmånefesten, Fullmoon Party, som mål. En gång per månad arrangeras en stor fest på standen Hat Rin. Festerna lockar tusentals, majoriteten består av ungdomar. När det inte är fullmåne är Koh Phangan både lugnare och billigare än grannön, Koh Samui. Ön består av djungelklädda berg och sticker upp som som en spaktakulär grön klick ur Siambukten.

Om man vill ha mer lugn än vad Hat Rin kan erbjuda är Hat Thian, Hat Sadet som har ett vattenfall nära havet, Thong Nai Pan, Hat Salad, Hat Yao och Hat Khuat. Samtliga dessa stränder har ett par bungalowuthyrare och någon affär etc. Snorkling och bad är dom främsta aktiviteterna, även om det går att hyra t.ex. moped på flera ställen på ön.

På Koh Phangan finns tre vattenfall, Than Prapat, Phaeng och Than Prawet. Någon av dessa kan vara värda ett besök.

Tyvärr är droger vanliga på Koh Phangan, främst på Fullmoon Party. Tänk på att aldrig dricka något annat än det du själv köpt och då helst ur en, av dig själv, nyligen öppnad flaska eller burk. Marijuana, s.k. magic mushrooms, extacy, LSD och andra former av knark säljs mer eller mindre öppet på vissa platser. Straffen för innehav eller försäljning av narkotika är mycket hårda i Thailand och fängelserna har långt till svensk standard.

Om man besöker Koh Phangan under fullmåneperioden och inte tänker vara med på fullmånefesten är det bra om man väljer att inte bo i Hat Rin, då ljudnivån är hög och priserna relativt höga just då.

En alternativ stavning av Koh Pangan är Kho Pha Ngan.

Till Koh Phangan tar man sig med båt på någon timme från Koh Samui som ligger 2 mil söderut. Vill man åka från fastlandet finns färjeförbindelse med Surat Thani och Chumporn. Båtarna lägger till vid Thong Sala. På Koh Samui finns flygplats, dit inrikesflyg går.

Comments are closed.