Koh Phi Phi

Ögruppen Phi Phi Islands i Krabiprovinsen består av två stora öar Phi Phi Don och Phi Phi Leh. Dom mindre öarna heter Bamboo Island, Ko Phai, Ko Yung, Bida Nok och Bida Noi. Phi Phi Don är störst och det är här man främst bor, festar och njuter rav den vackra naturen. På Phi Phi Leh spelades stora delar av filmen The Beach in med Leonardo di Caprio, det är en del av en nationalpark och man kan inte övernatta där. Dock går det utmärkt att besöka ön under dagtid, ett tips är att komma tidigt innan dom större båtarna med turister anländer. Att gå iland kostar, men att bara snorkla från en longtail-båt i den berömda viken mellan dom gröna bergen kan vara fantastiskt nog.

Tsunamin drabbade Phi Phi kraftigt, många miste livet och ca 70% av byggnaderna förstördes. Phi Phi har nu återhämtat sig och blomstrar åter. Phi Phi har blivit något dyrare efter katastrofen, att bygga upp samhället igen har krävt mycket energi och pengar.

Dykningen runt Phi Phi är bra om bjuder på varierande ykplatser, allt från korallrev, vrakdykning och klippväggar. Det finns ett flertal dykcenter på Phi Phi Don.

Nattlivet på Phi Phi Don kan vara intensivt, det finns ett par mycket populära diskotek och barer. Bland dom större är Reggae Bar en av dom populäraste, här kan man förutom att dricka buckets även se thaiboxning.

Det finns ett stort antal hotell och kanske ännu fler restauranger på Koh Phi Phi Don, flera hotell har pool. Flyger man till Thaialnd och landar i Bangkok går det att ta inrikesflyg till Krabi eller Phuket för att sedan fortsätta med båt. För att ta sig till Phi Phi Don åker man färja från Krabi på fastlandet, Phuket eller någon av dom närliggande öarna. Resan tar oftast 2-3 timmar. Ofta kan man åka minibuss direkt från flygplatsen på Phuket, för att sedan åka till öarna med färja.

Comments are closed.