Koh Samet

En bit från fastlandet ligger ön Koh samet, här är det mycket lugnare än i den närliggande turistorten Pattaya. På Ko Samet finns runt 15 fina stränder, dom flesta på östsidan. Den enda stranden på västsidan som expolaterad med bungalows är Ao Prhao, den sägs vara öns vackraste. Den mest populära och välbesökta stranden på västsidan är Hat Sai Kaew, här finns ett par bungalowuthyare av olika storlek, samt en rad restauranger. Antalet turister blir färre längre söderut på ön.

För att ta sig till Koh Samet kan man flyga till Utapao Airport, därifrån åker man taxi till Ban Phe. Från Ban Phe går båten över till Koh Samet med jämna mellanrum, resan tar ca 30 min. Man anländer till öns norra del och fiskebyn Na Dan. När man kommer till Na Dan får man många erbjudanden om hotell, då ingår vanligtvis att man får åka med på flaket på dom pickup-bilar som trafikerar öns gropiga grusväg  Man kan också ta flyg till Bangkok för att sedan åka buss till Ban Phe.

1981 blev Koh samet nationalpark, det innebär även att alla turister måste betala en avgift när man kommer till ön på 400 baht. På ön bor bara 1000 bofasta. Ön är 6 km lång och 3 km bred på bredaste stället. Det finns mopeder att hyra om man vill utforska ön på egen hand.

Comments are closed.