Koh Tao

Hit åker man främst för att dyka, Koh Tao är Thailands dykö. Koh Tao betyder ”sköldpaddsön”, vattensköldpaddor är en vanlig syn under ytan i öns närhet. Ön är ganska liten, endast 21 km².

Anledningen till öns popularitet bland dykare är att det finns många dykföretag här, detta leder till ökad konkurrens och därmed lite lägre priser än i övriga Thailand. Dyksäsongen, när det är som bäst sikt, är även lite längre i Siambukten än i Andamanhavet. Dom flesta dykplatser ligger i närheten av ön, vilket gör att man slipper färdas långt för att nå bra dykplatser.

Mycket på ön kretsar kring dykning, Koh Tao är en lugn ö med begränsat nattliv. Den mest populära stranden är Sairee, här finns även ett flertal bungalowuthyrare och restauranger. Mae Haad är den största byn på ön, och det är där dom flesta båtarna lägger till. Om man bara vill snorkla är Koh Nang Yuan ett bra alternativ, även om man kan dyka där också  Koh Nang Yuan är ett par öar som ligger nära Koh Tao i norr.

Till Koh Tao tar man sig med båt på någon timme från grannöarna några mil söderut, Koh Samui och Koh Pangan. Vill man åka från fastlandet finns färjeförbindelse med Chumporn och Surat Thani. Flyger man till Bangkok går det att ta sig därifrån till färjeläget med buss eller tåg. Till Koh Samui går det flyg.

Comments are closed.