Chiang Mai

En bra utgångspunkt för äventyr i norra Thailand är Chiang Mai. Staden är Thailands näst största med runt 200 000 invånare, totalt 900 000 invånare i regionen. Ciang Mai ligger 70 mil norr om Bangkok längs floden Ping. Området runt Chiang Mai består av många djungelprydda berg med toppar på en bra bit över 1 000 möh, det högsta berget är Inthanon som mäter 2575 möh. Toppen av Inthanon går att nå med bil, tänk dock på att det råder helt andra temperaturer så högt upp.

Här finns många typer av aktiviteter, tekking och flodturer. Arrangörerna i området har något som passar alla, lätta vandringar till svårare klättring. Kanske bara över dagen, eller med flera övernattningar. Ett tips är att inte vara för många på en arrangerad tur, kolla upp det med arrangören. Chiang Mai är en bra utgångspunkt för att få lära känna mer av Thailand än öar och stränder med turkost vatten, vare sig man är backpacker eller inte. Även om Chiang Mai inte är helt orört, är den en annan del av Thailand.

Från november till februari är klimatet svalt och på nätterna ibland kallt. Resterande del av året är det dock varmare.

Hantverksprodukter såsom silver, trå och silke är populärt och prisvärt i Chiang Mai. Andra sevärdheter är blomsterfestivalen som hålls varje år under första helgen i februari, det är då områdets växter blommar som mest, samt vinterfesten som pågår under en vecka i slutet av december.

Kulturen i Chiang Mai skiljer sig något från södra Thailand, här finns stammar med sina egna traditioner och matkultur. Ett exempel på detta är stammarna med väldigt långa halsar, med hjälp av metallringar har dom dragit ut sina halsar för att nå en högre hierarki i byn och stammen. Från Thailands huvudstad Bangkok går det inrikesflyg till Chiang Mai. Börja resan genom att boka flyg till Thailand här på hemsidan!

Comments are closed.