Koh Samui

De thailändska myndigheterna har beslutat att inga hus får byggas på Koh Samui som är högre än palmerna. Om inte denna bestämmelse fanns skulle säkert Koh Samui ha många fler hotellkomplex och höghus, ön är nämligen mycket populär. Den bästa stranden är Chaweng, där en liten stad har växt upp längs vägen. Här finns alla möjliga hotellalternativ, från budget till lyxresort. I närheten av Chaweng, också på östkusten, ligger Had Lamai som är en annan populär strand. Dessa orter är dock långt ifrån lugna.

Några andra fina stränder är Choeng Mon, Bo Phut, Big Buddha Beach och Maenam. Koh Samui är Thailands tredje största ö, här finns med andra ord ett mycket stort utbud av utflykter, aktiviteter och restauranger. Elefantridning är populärt. Koh Samui betyder ”kokosnötsön”, det finns nämligen mycket kokospalmer på denna ö. Priserna kan vara en aning högre än på andra lite mindre orter i Thailand.

Koh Samui har en av världens vackraste flygplatser. Upplevelsen av att landa i trädgård med palmer och rabatter är speciell. Inrikesflyg går till orter som Krabi, Bangkok och Phuket etc. flera gånger per dag. Det går även färja till Surat Thani på fastlandet.

Comments are closed.