Koh Sukorn

På Koh Sukorn finns det bara ett fåtal bilar, här är det lugnet som råder. På ön finns det fyra byar med totalt 2 800 invånare, dom flesta arbetar som fiskare eller på gummiplantage. På Koh Sukorns västkust finns dom bästa stränderna.

Vägarna på Koh Sukorn är bra och inbjuder till utflykter på den lilla ön. Populära sevärdheter är mangorooveområdena, gå upp till utsiktsplatsen på på 150 möh, smaka på vattenmelonerna som odlas på ön eller besöka någon av gummiplantagen.

Det går dagligen utflykter till dom närliggande öarna Koh Takiang, Koh Laoliang och Koh Petra Nationalpark där man kan dyka eller snorkla.

Man kommer till Koh Sukorn antingen från fastlandet eller från någon av dom närliggande öarna, t.ex. Koh Bulon, Koh Tarutao, Koh Lipe, Koh Libong, Koh Kradan, Koh Hai eller Koh Mook. Ska man boka flyg till Thailand är det bäst att flyga till Phuket eller Krabi. Ett bra alternativ är också att flyga inrikes i Thailand till Trang, för att sedan ta en båt till Koh Sukorn. Turistbyrån i Trang ligger vid järnvägsstationen.

Comments are closed.