Koh Adang

Även om man bara åker till Koh Adang på en dagstur från Koh Lipe, eller kanske stannar några nätter, är Kok Adang idealiskt för nyfikna som söker en tillflyktsort långt bort från stränder packade med solande turister under högsäsong. Det finns gott om vandringsleder, öde vita sandstränder och vattenfall.

Vanligast är att åka till Koh Adang med en longtail-båt från någon närliggande ö. På Adang Information Centre finns parkvakter som kan erbjuda boende och information om aktiviteter, här finns även en informationstavla som beskriver några av de färgglada korallrev som finns runt Koh Adang. Snorkelutrustning kan hyras för runt 50 baht, håll utkik efter taggiga sjöborrar.

Det finns två vattenfall på Koh Adang. Ratana Waterfall nås bäst med longtail-båt, det kostar runt 200 baht/person tur och retur. Mot slutet av torrperioden, från februari till april, är vattenfallet Ratana bara en rännil. Ett annat vattenfall på Koh Adang är Pirate’s Falls som lätt kan nås efter ca 2 kilometers promenad. Detta vattenfall är värt att besöka året runt.

Det är enkelt att hyra en longtail-båt till Koh Adang från t.ex. Koh Lipe. Förare på Pattaya Beach på Koh Lipe börjar ta allt dyrare priser men de på Sunset Beach tenderar att ta lite billigare priser på runt 50-100 baht/person, lite beroende på gruppens storlek.

Koh Adang har en restaurang som är öppen från 07:00 till 21:00. Mat och dryck är billigare än på närliggande Koh Lipe, men menyn är begränsad till enkla thailändska rätter och västerländsk frukost. Restaurangen säljer även toalettartiklar och snacks.

Bästa flygplatsen att flyga till är antingen Phuket och Krabi, därifrån tar man sig till Pakbara Pier eller andra pirar i närheten av Trang eller Satun. Till Trang gär det att flyga inrikes, från t.ex. Bangkok. Boende kan bokas via turistcentret på Pakbara Pier eller så kan man se vad som är tillgängligt vid ankomsten till Koh Adang. Under thailändarnas semester kan ön översvämmas av turister och boende kan vara svårt att hitta. Adang Information Centre är öppen från mitten av november till och med 15 maj.

Comments are closed.